Lewandowski får lönehöjning av Dortmund

Borussia Dortmund, som förra året var tvåa i Bundesliga och nådde ända fram till final i Champions League, har inlett den nya säsongen strålande och ligger i serieledning med två raka ligasegrar och 6-1 i målskillnad. Dessutom blev det seger med 4-2 i den tyska supercupen mot ärkerivalerna Bayern München, som tog hem alla turneringar de deltog i förra säsongen.

Den polske stjärnanfallaren Robert Lewandowski, 24-åringen som gjorde 36 mål på 49 matcher för Dortmund förra säsongen, var enligt många rykten på väg till just Bayern under sommaren men det verkar nu som att han stannar på Westfalenstadion fram tills det att kontraktet löper ut vid slutet på säsongen.

Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke har nu bekräftat att spelaren fått en lönehöjning, men berättar också att man inte kommit överens om en kontraktsförlängning.

– Vi har tittat på Roberts situation tillsammans med hans agent, berättade Watzke för den tyska tidningen Bild. Jag är inte här att berätta om detaljer, men det här har alltid varit fallet och kommer förbli så. Precis som det vanligtvis är i den här branschen.

– Ett resultat av de här samtalen är, självklart, att vi har uppdaterat lönerna för Robert. Vi har planerat det här för flera månader sedan och Roberts löner är nu i nivå med hans sportsliga värde, avslutade Watzke.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply