Leverkusen sparkar Hyypiä

Efter fredagens 1-2-förlust borta mot Hamburg i Bundesliga har Bayer 04 Leverkusen fått nog med finländaren Sami Hyypiä. Klubbens tränare har fått sparken med omedelbar effekt efter att det står klart att kvalificering till nästa års Europa-spel inte längre går att garantera med Hyypiä vid rodret.

Sascha Lewandowski, som delade på tränarsysslan med Hyypiä förra säsongen när klubben kvalificerade sig till Champions League, återvänder nu som A-lagstränare efter ett år som ungdomstränare i klubben. 

– Jag till tacka Sami Hyypiä för hans engagemang över de senaste åren, berättade klubbens vd Michael Schade på Leverkusens officiella hemsida. Han hade en stor inverkan i vår framgång de senaste säsongerna, både som spelare och tränare. Men nu har vi nått den punkt där vi olyckligtvis inte kan se någon annan möjlighet till att studsa tillbaka.

Bayer Leverkusen ligger för närvarande fyra i Bundesliga med fem matcher kvar att spela och har fyra poäng ner till sjundeplacerade Mainz, som dock har en match mindre spelad. De sex första lagen får spela i Europa nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply