Leverkusen krossade Hamburg

Bayer 04 Leverkusen hänger med i toppen av Bundesliga efter 3-0-segern hemma mot Hamburger SV, där segern aldrig riktigt var hotad. Anfallaren Stefan Kiessling satte två mål och Andre Schürrle hann emellan med sitt 2-0-mål däremellan.

Bortalaget Hamburg dominerade visserligen bollinnehavet och hade hela 64 procent av bollen under matchens gång. Trots detta lyckades de inte överlista Bernd Leno i Leverkusens mål, samtidigt som René Adler i Hamburg-målet fick hämta bollen ur nätet tre gånger.

Kiessling gjorde matchens första mål efter 27 minuters spel, när han gjorde sitt tionde ligamål för säsongen assisterad av Gonzalo Castro. Nio minuter senare assisterade Kiessling till Schürrles 2-0-mål och därmed kunde Leverkusen gå till halvtidsvila med en trygg ledning.

I mitten av andra halvlek utökade Kiessling också till 3-0 när han fastställde slutresultatet och gjorde sitt elfte mål i Bundesliga den här säsongen. Noterbart är att målvakten Bernd Leno spelade fram till det målet.

Vinsten innebär att Leverkusen går upp på 33 poäng i tabellen och därmed ligger tvåa bakom Bayern München, som dock har ett försprång på nio poäng ner till Leverkusen. Hamburg ligger på nionde plats efter den här tunga förlusten och har på sjutton omgångar samlat ihop 24 poäng.