Leverkusen drog längsta strået mot Düsseldorf

Sami Hyypiäs mannar sträkte sitt självförtroende rejält, efter att ha blivit den första laget att besegra Bayern München i ligaspelet den här säsongen. Det var i förra veckans omgång som Werkself lyckades segra med 1-2 på Allianz Arena och bröt därmed Bayern Münchens fina trend. På söndagseftermiddagen tog man sig an nykomlingen Fortuna Düsseldorf på hemmaplan och tog sin andra raka seger.

Hemmalaget visade upp ett skickligt spel i inledningen och kunde också öppna målskyttet efter kvarten spelad. Stefan Kiesßling tog vara på en misslyckad Düsseldorf-rensning, när han frispelade Sidney Sam som elegant chippade in 1-0 bakom Fabian Giefer.

Gästerna från Düsseldorf var ligans försvarsstarkaste lag i inledningen av säsongen, men har efter tio omgångar nu tappat en hel del bakåt. Bayer Leverkusen var heta framåt och kunde utökat sin ledning i den första halvleken, men skulle istället släppa in ett mål bakåt, när gästerna fick en hörna i den 40:e matchminuten. Axel Bellinghausen hittade fram till Nando Rafael som nickade in kvitteringen via en Leverkusen-försvarare.

Nando och hans Fortuna Düsseldorf skulle dock sätta jublet i halsen, när hemmalaget bara minuten efter återigen skulle ta ledningen. Ett inspel från högerkanten fastnade i straffområdet framför en liggande Fabian Giefer, något som Andre Schürrle snabbt uppfattade och kunde enkelt dunka in 2-1 i öppet mål. Hemmalaget gick därmed in i halvtidsvilan med en komfortabel ledning, som man också skulle bygga på i den andra.

Just när Fortuna Düsseldorf lyckades skapa en tryckt press mot Bayer-försvaret, tappar man boll efter ett avslut som tagit på en täckande spelare. Bollen studsar perfekt till Dani Carvajal som tillsammans med Gonazlo Castro löper sig fria genom hela planen och till slut sätter 3-1-målet när Castro lägger in bollen i öppet mål.

Fortuna Düsseldorf fortsatte att jaga ett mål och fick också ett sådant i den 86:e minuten. Adam Bodzek får till en klockren träff utanför straffområdet, som flyger in och lägger sig tätt intill Michael Rensings vänstra stolpe och in i mål. Närmare än så kom dock inte gästerna, som nu har ett dystert facit på fyra raka förluster i Bundesliga. Man ligger på en femtonde plats med två poäng ned till kvalplatsen, som VfL Wolfsburg innehar efter tio omgångar. Bayer Leverkusen däremot, fortsätter att tuffa på och har ockuperat plats nummer fyra.