Lennon: ”Farligt att underskatta Celtic”

Celtic tar på tisdagen emot Serie A-suveränen Juventus på ett väntat euforiskt Celtic Park. Skottarna är dock underdgos till mötet och de flesta räknar med att de italienska mästarna ska ta sig vidare till kvartsfinalsspelet. Celtics tränare Neil Lennon är väl medvetna om situationen, men insisterar att man kan slå ut Juventus.

”Jag tror att vi har underskattats hela säsongen och att vi ses som massiva underdogs när vi går in till den här matchen. Men jag ser inte riktigt det så själv och det finns en verklig tro på att allt kan hända över två matcher,” säger Neil Lennon till Sky Sports.

”Vi går in till mötet som underdogs men ingenting kommer att vara avgjort efter 90 minuter. Det är över två matcher och vi är beredda på att spela en hård fotboll under 180 minuter.”

Alessandro Matri var en spelare som lyste igenom i helgen för Juventus, när han utan sko på foten skickade in 2-0 mot Fiorentina. Nu säger Celtics manager att det är just Matri som oroar honom mest, trots värvningen av Anelka.

”De har utmärkta anfallare – Mirko Vucinic, Fabio Quagliarella, Sebastian Giovinco – och så har de också värvat in Nicolas Anelka. Men den som har fångat mitt öga är Alessandro Matri, han ser jag som en utmärkt ung spelare.”

”De är mycket starka på mittfältet. Arturo Vidal spelar väldigt bra för tillfället, Paul Pogba och Claudio Marchisio är klass-spelare och Andrea Pirlo är fortfarande en av de finaste mittfältarna i världen. Så laget är välsignat med fantastiska fotbollsspelare, men vi visste det innan mötet och innan några förberedelse gjordes.”

”Men det skulle vara farligt att underskatta Celtic. Vi har redan bevisat det den här säsongen, att vi kan bli en match för vem som helst.”

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply