Leeds nära knall borta mot Crystal Palace

Det börjar bli dags att utse vilka klubabr som tar sig till Premier League och vilka som får slåss i ett stekhett playoff om den sista platsen. Crystal Palace är i allra högsta grad indragen i kampen om avancemanget till finrummet, samtidigt som Leeds fortfarande har en chans att ta sig till playoff. Lagen drabbades samman idag i ett blytungt möte på Selhurst Park.

Och det var Crystal Palace som var det bättre laget i den första halvleken. Efter ett par chanser kom slutligen ocså ledningsmålet, efter 27 spelade minuter. Efter att Wilfried Zaha lämnat över bollen till Jonathan Williams ute till vänster om straffområdet, kunde den walesiska spelfördelaren bjuda på ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen, där målkungen Glenn Murray nickade in 1-0.

Leeds kom dock tillbaka i den andra halvleken något överraskande, när Steve Morison skrev in sig i målprotokollet. I den 56e matchminuten slog Luke Varney in bollen från vänsterkanten, som tog sig förbi försvararna och fram till Steve Morison som petade in kvitteringen.

Och med tjugo minuter kvar av matchen kom också ledningsmålet till Leeds på ett chockat Selhurst Park. Målvakten(!) Paddy Kennys långa utspark tog sig förbi samtliga Crystal Palace-spelare och fram till målskytten Steve Morison som fri till vänster kunde trycka in bollen förbi hemmamålvakten Julian Speroni.

Men Crystal Palace, som inför matchen inte förlorat på Selhurst Park på 17 spelade matcher, skulle förlänga den sviten till 18 matcher. I den 84e matchminuten slog Damien Delaney in en boll i straffområdet som vid den bortre stolpen petades in av målkungen Glenn Murray till slutresultatet 2-2.