Lazio vann stormötet mot Udinese

Det var dags för ett nytt stormöte när Lazio och Udinese drabbade samman under söndagskvällen.

Det var dock hemmalaget som skulle öppna starkast då brasilianske Hernanes satte ett snyggt avslut i nättaket, efter att ha dribblat sig in i Udineses straffområde. 1-0 var ett faktum, och det genom ett riktigt vackert mål i matchens 13:e minut.

Endast fyra minuter senare fick man chansen att utöka ledningen, då Antonio Candreva fick chansen från elva meter. Missade han? Självklart inte. Han satte säkert dit matchens och framförallt Lazios andra mål i matchen, och ledningen såg säker ut.

Det skulle dröja tills den 61:a minuten innan nästa mål kom, och den här gången var det bortalaget som fick nätkänning. Det var colombianen Luis Muriel som drog till med en blixtrande spurt och var helt fri med Frederico Marchetti, och anfallaren gjorde inga misstag och lade bollen enkelt över målvakten.

Udinese pressade på för att få till en kvittering, men man kom inte närmre än 2-1, och Lazio plockar alltså hem tre tunga poäng från klassmötet.