Lazio numret större på Stadio Olimpico

I den första halvleken var det hemmalaget som var det klart bättre på Stadio Olimpico. Efter en hel del avslut mot Samir Ujkani i Palermo-målet, skulle de ljusblåa till slut få utdelning. Den tyske anfallaren, Miroslav Klose, skulle ge SS Lazio ledningen i den 31:a matchminuten. 34-åringen höll sig framme djupt ner i straffområdet och kunde spräcka nollan med ett skott i Ujkanis vänstra hörn.

Efter den första halvleken var det fördel Lazio. Palermo försökte jaga en kvittering, men lyckades aldrig skapa något farligt mot Federico Marchetti.

Kort efter att Domenico Celi blåst igång halvlek nummer två, var hemmalaget så när på att öka på sin ledning. Efter att Ujkani släppt en farlig retur, blev det kalabalik i Palermo-målet, men till slut kunde gästernas målvakt greppa tag om bollen.

Palermo förblev satta under press och hemmalaget skulle öka på sin ledning. Antonio Candreva fick till en riktigt kanonträff, när hans skott seglade upp i det högra krysset.

Gästerna från den sicilanska huvudstaden, ryckte upp sig en aning efter hemmalagets 2-0-mål. I den 77:e matchminuten, fick man ett jätteläge som först rensades på mållinjen och sedan räddades av en storspelande Federico Marchetti.

Men mitt i all Palermo-forcering, skulle Miroslav Klose få det sista ordet. I den 83:e matchminuten, tog han snyggt ner bollen på bröstet och kunde från nära håll placera in 3-0.

Lazio höll undan och kunde vinna matchen, med välförtjänta 3-0.

Hemmalaget kan i och med dagens seger, klänga kvar i toppen. Marchetti har stängt igen i de två inledande omgångarna, medan hans ljusblåa medspelare har stänkt in sammanlagt fyra mål. Palermo däremot, åkte på sin andra raka 0-3-förlust och blir kvar i de nedre regionerna och väntar fortfarande på sitt första mål.