Lavezzis dubbel skickade PSG till slutspel

Ezequiel Lavezzi gjorde lagets bägge mål när Paris Saint Germain gästande den ukrainska huvudstaden på onsdagsaftonen. Bortalaget inledde målskyttet precis innan halvtidsvilan, när Zlatan Ibrahimovic läckert serverade den argentiske anfallaren, som chippade in 1-0 bakom Maxym Koval. Efter en fartfylld och jämn andra halvlek, där hemmalaget jagade kvittering, sätta spiken i kistan, efter en bisarr försvarsmiss.

Miljonbygget Paris Saint Germain var pressat att vinna borta i ett tre grader kallt Kiev på onsdagskvällen för att kunna avancera från grupp A. Hemmalaget var också i stort behov av att plocka en seger i mötet, för att ens ha en chans att rå på Porto och PSG om en plats i slutspelet.

Men det skulle bli redan i inledningen. PSG tog ett visst kommando om matchen, men chanserna svängde åt bägge håll. Alex hade ett utmäkt läge att öppna målskyttet tidigt, när Nenê serverade brasilianaren, som dock sköt utanför.

Gästerna ville mer och skapade allt hetare målchanser. Med några sekunder kvar av den första halvleken, skulle också målskyttet äntligen öppnas. Ezequiel Lavezzi spelade ner till Zlatan på högerkanten, som snyggt skickade tillbaka bollen i djupled. Den kvicke argentinaren löpte sig fri, innan han lade in bollen med en chipp bakom Maxym Koval i Dynamo Kiev-målet.

I den andra halvleken jagade hemmalaget en kvittering. Man var riktigt nära ett flertalet gånger, men Salvatore Sirigu skulle spika igen konto helt på onsdagskvällen, när han också räddade sitt PSG från att hamna i underläge. Mitt i hemmalagets enorma press och chansskapande, slarvade försvararen Yevhen Khacheridi i straffområdet när han skulle spela hem bollen till målvakten. Passning blev alldeles för tam och bollen går direkt till en uppsnappande Blaise Matuidi som lägger bollen till Lavezzi. Anfallaren gör inga misstag när han gör ett av sina enklare mål i karriären…

Målet, som kom i ett tidigt av den andra halvleken, satte ännu mer fart på hemmalaget. Milevskiy hade ett gyllene läge att redcuera tillställningen i slutminuterna, men hans nick gick strax utanför. Något mål fick man aldrig in och fransmännen blev därmed klara för slutspel när man blir kvar på plats två med tolv poäng. I toppen hittar man FC Porto efter fem spelade omgångar, med en poängs försprång. Dynamo Kiev är dock klara för spel i Europa League, då Dynamo-namnen, Zagreb, inte lyckats skrapa ihop en enda poäng efter fem omgångar.