Larsson sänkte United

Sunderland ser ut att spela kvar i Premier League även nästa säsong. Det står klart efter tre livsviktiga poäng borta mot självaste Manchester United under lördagen. Sebastian Larsson såg till att Sunderland vann för första gången sedan 1968 på Old Trafford med matchens enda mål efter en halvtimmes spel.

Efter oavgjort mot Manchester City och seger mot Chelsea fortsatte Gus Poyets mannar att överraska storklubbarna i Premier League. Gästerna var väldigt disciplinerade och kompakta i sitt försvarsspel – United förde spelet men hade förtvivlat svårt att skapa några målchanser. Det blev ännu tyngre för Ryan Giggs i hans andra match som tillfällig United-manager efter trettio minuters spel.

Darren Fletcher tillät Connor Wickham komma till inlägg från högerkanten och Sebastian Larsson fick stå helt fri inne i straffområdet. Den svenske mittfältaren mötte bollen på volley och placerade in den i det bortre hörnet, otagbart för David De Gea. Det resultatet stod sig senare till halvtidsvilan.

Giggs försökte att väcka liv i sina spelare genom att byta in Adnan Januzaj, Robin van Persie och Danny Welbeck i början av den andra halvleken. Men hemmalaget hade det fortsatt väldigt svårt att hitta fram till några farligheter inne i straffområdet. Det var närmare både 0-2 och 0-3 i slutet av matchen eftersom Emanuele Giaccherini träffade stolpen och Fabio Borini sköt i ribban.

Slutresultatet stannade dock på 0-1 – vilket var fullt tillräckligt för Sunderland. Eftersom både Fulham och Cardiff förlorade sina matcher under eftermiddagen och blev klara för nedflyttning har Sunderland nu tre poäng ner till Norwich under strecket med två matcher kvar att spela. Norwich ställs mot Chelsea på bortaplan under söndagen – om de förlorar där blir de nedflyttade.