Larsson: ”Högerback är en position som jag trivs jättebra med”

bet365

När Jörgen Lennartsson tog över IF Elfsborg i fjol så var en utav hans mest luraktiva plan att flytta ner Johan Larsson från sin mittfältsposition ner till högerbacksplatsen. Där gjorde den snabbe kantspringaren succé och spelade samtliga matcher under säsongen 2012. Spelaren känner själv att han utvecklats ständigt och har inga problem med att stanna kvar nere i backlinjen.

”Högerback är en position som jag trivs jättebra med och som jag behärskar bättre och bättre för varje träning och dag som går. Min styrka är att jag har med mig mycket från min tid som yttermittfältare. Jag är offensiv, springer mycket och kommer förbi på kanten. Jag gör det jobbigt för motståndaren med mina löpningar helt enkelt.”, säger Johan Larsson till Elfsborgs hemsida.

”Jag har tagit jättesteg. Från början var det bara offensiven som gällde och jag kunde, när jag hamnade i situationer där det krävdes mer defensivt jobb förra året, känna att jag behövde jobba mycket med den biten. Men det där kommer mer och mer. Det finns situationer i varje match som gör att man blir smartare och tänker ett steg längre. Det är framför allt där som jag har utvecklats men även löpstyrkan har blivit bättre. Jag orkar mer och är mer slitstark.”, fortsätter han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply