Lampard gör sin 100:e landskamp för England

Den engelske förbundskaptenen Roy Hodgson har bekräftat att Chelsea-mittfältaren Frank Lampard, som gjorde sin landslagsdebut redan 1999, kommer bli den åttonde spelaren att nå 100 landskamper i den engelska fotbollshistorien när laget möter Ukraina under tisdagen.

Det är en väldigt viktig VM-kvalmatch som står på spel i huvudstaden Kiev. Med tre omgångar kvar att spela toppar England kvaltabellen på samma poäng som Montenegro (som dock har en match mer spelad). Ukraina ligger trea, bara en poäng bakom, så om de får med sig tre poäng toppar de grupp H med två matcher kvar att spela.

35-årige Lampard har varit Chelsea trogen sedan 2001, då han lämnade West Ham där han blev uppflyttad från ungdomsakademin till A-laget. Med sina 29 mål är han också den som gjort flest landslagsmål bland alla mittfältare i Englands historia.

– Med alla saker jämställda, kommer Frank spela och starta matchen och göra sin hundrade landskamp, berättade Hodgson för Sky Sports. Jag är glad att vara en del av det. Jag tror inte att det kommer finnas många spelare som spelar för England i två eller tre år, ännu mindre i 14 år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply