Kylig vinst för Barca mot Bilbao

Den första halvleken var väldigt händelserik, men både Iraizoz och Pinto storspelade. Hemmalagets målvakt gjorde bland annat en riktigt fin benparad och hindrade bortalaget från att ta ledningen. Bilbaos målvakt Iraizoz gjorde också ett flertal fina räddningar. Många benparader gjorde att Barca inte fick hål på honom i den första halvleken. Dessutom sköt Alexis Sanchez i ribban, vilket betydde att det var mållöst i paus.

Den andra halvleken rivstartade. Redan i den 50:e minuten kunde Aduriz placera in 1-0 till Bilbao. Barca fortsatte att jaga mål efter Bilbaos, men Iraizoz fortsatte rädda. Väldigt många sjuka räddningar, gjorde att det dröjde för hemmalaget att göra mål.

Målet kom dock tillslut. Efter väldigt fint spel var det tillslut Pedro som la in kvitteringen i den 72:a minuten. Bara tre minuter fick hemmalaget frispark i ett riktigt bra läge. Messi klippte till och 2-1 var ett faktum. Barca hade vänt på steken efter två mål på tre minuter. Matchen slutade också 2-1 och Barcelona åkte hem med alla tre poäng.