Kryss på The Hawthorns

Två lag med gott självförtroende skulle ställas mot varandra på The Hawthorns på söndagseftermiddagen, Arsenal som vunnit fem av de sex första matcherna i Premier League, och som dessutom i veckan slagit Napoli med 2-0 i Champions League. Mot ett West Bromwich som kom stärkta efter en blytung bortaseger mot Manchester United förra helgen. En match som till slut slutade 1-1 efter att Claudio Yacob och Jack Wilshere nätat för respektive lag.

Den första halvleken blev relativt tillknäppt och West Bromwich försvarade sig bra mot ett för dagen ganska fantasilöst bortalag. Det var också West Bromwich som skulle få matchens första läge när unge Berahino fick till ett avslut som tvingade Wojciech Szczesny i Arsenalmålet till en svettig räddning.

Det skulle dröja en bra bit in i matchen innan Arsenal skulle få till sitt första riktigt farliga avslut, detta genom formstarke Aaron Ramsey som fick bra träff på sitt skott utanför straffområdet, men inte bättre än att Ben Foster i WBA-målet kunde greppa bollen.

Med bara några få minuter kvar av halvleken skulle dock första målet ramla in, men det var inte serieledande Arsenal som skulle göra det, utan hemmalaget West Bromwich efter att Claudio Yacob nickat in Morgan Amalfitanos väl avvägda inlägg.

Den andra halvleken fick en sprudlande start och hemmalaget West Bromwich var väldigt nära att sätta dit tvåan, men Nicolas Anelka lyckades inte förvalta sitt friläge utan avslutet gick tätt utanför.

Något 2-0-mål skulle det dock inte bli för West Bromwich som i den 63:e minuten istället fick se Jack Wilshere skjuta in det förlösande kvitteringsmålet för Arsenal. Efter detta skulle tempot i matchen skruvas upp en aning, där bland annat Oliver Giroud och Billy Jones hade bra lägen att ge sina lag ledningen.

Men några mer mål blev det inte i matchen utan matchen slutade 1-1 och Arsenal återtar därmed sin serieledning på samma poäng och målskillnad som tvåan Liverpool, men med fler gjorda mål.