Kruse sänkte Schalke 04

Schalke 04 satte in en hård press från start mot Borussia Mönchengladbach. Det ledde till ett par vassa lägen och så tidigt som i den 17:e minuten revs Schalke-yttern Jefferson Farfan ner i offensivt straffområde. Farfan förvaltade straffen själv och gjorde inga misstag från elvameterspunkten.

Schalkes tidiga mål fick hemmalaget att vakna till. Åtta minuter senare pangade Rafael in 1-1 till Mönchengladbachs fördel. Hemmalaget var trots det inte riktigt nöjda, utan prickade även in 2-1 efter att Benedikt Höwedes dragit på sig en straff och sitt andra gula kort för matchen. Den första halvleken slutade 2-1.

Schalke hade svårt att hävda sig med en man midre och fick således satsa på att hålla tätt bakåt. De höll tätt bakåt matchen ut, men gjorde för den delen heller inga mål.

Matchen slutade 2-1.