Kroatien vann måstematchen – Kamerun utslaget

Kamerun hade en riktig plattmatch bakom sig efter matchen mot Mexiko. Nu ville de dock visa upp sig mer och spela bättre, och det gjorde de verkligen i början. De första minuterna var det Kamerun som hade riktigt bra tryck mot Kroatiens mål, och många trodde nog att de skulle göra bra ifrån sig hela matchen. Men sen gjorde européerna 1-0 genom Ivica Olic efter en riktigt fin passning från Ivan Perisic och då ändrades matchbilden.

Efter målet tog Kroatien över mer och mer. Bara några minuter senare var de också väldigt nära att trycka dit ett till mål, men Itandje gjorde en fin räddning. Kamerun var dock inte helt borta. De hade några fina anfall och några halvfarliga chanser. Den första halvlekens stora snackis kom dock i den 40:e minuten. Kroatien kontrade och då slog Alex Song Mario Mandzukic i ryggen och fick rött kort direkt. Efter det spelades den första halvleken bara klart och det var Kroatien som ledde med 1-0, och skulle dessutom få spela hela andra halvlek med en man mer.

Den andra halvleken började med en rejäl Kroatien-press. Kamerun såg väldigt uppgivna ut, vilket ledde till att Ivan Perisic utökade ledningen till 2-0 tre minuter in efter slarv från afrikanerna. Det var väldigt öppet i deras försvar och bara två minuter efter målet fick Mandzukic ett friläge, men chippade bollen utanför.

Kamerun såg inte bra ut, men Kroatien fortsatte att spela fotboll. De fick också utdelning i den 61:a minuten. Mario Mandzukic nådde högst på en hörna och dunkade in 3-0. Ett viktigt mål för honom som behöver bra självförtroende efter att ha varit avstängt i premiären. Mario Mandzukic fick senare, i den 73:e minuten, också smälla dit 4-0 till Kroatien. Eduardo gick på skott, Itandje räddade och Mandzukic tryckte dit returen.

Ytterligare en plattmatch för Kamerun som i och med den här förlusten är ute ur VM, oavsett hur det gå mot Brasilien. Kroatien möter Mexiko i den sista matchen och måste vinna för att ta sig vidare, om inte Brasilien förlorar mot Kamerun. Då kan det räcka med ett kryss. En bra match av Kroatien och viktig seger, men en rent ut sagt pinsam insats av Kamerun som skämmer ut sig med bland annat ett rött kort och två spelare som rök ihop i slutet.