Krmas avgjorde mot Düsseldorf

Freiburg är årets stora skräll i Bundesliga och jagar som bekant en plats i Europa till nästa säsong. Dagens hemmamatch mot Fortuna Düsseldorf skulle på så sätt bli en väldigt viktig sådan, då hemmalaget behövde en seger för att hänga på övriga i toppen.

Det var också Freiburg som startade upp den första halvleken bäst, då de från start ville mycket i offensiven. Jonathan Schmid var en av dessa som var framme, men prickade stolpen i den 17:e minuten. Olyckligt för yttern som var pigg i den första halvleken. En halvlek som annars var befriad från farliga målchanser och slutade 0-0.

Freiburg var fortsatt det bättre laget i den andra halvleken, men lyckades inte få hål på bortalagets Fabian Giefer. Det var istället Düsseldorf som gjorde ett försök i slutet av den andra halvleken, men fick trots det se sig besegrade av hemmalaget och Pavel Krmas som avgjorde i den 87:e minuten med matchens enda mål från pannan.

Freiburg vinner därmed matchen med 1-0.