Klart: Giovanni Simeone till Serie A och Genoa

Klart- Giovanni Simeone till Serie A och Genoa

Giovanni Simeone lämnar River Plate för Genoa

Anfallaren lämnar hemlandet Argentina och skriver på för Genoa efter sommarens Olympiska spel som avgörs i Rio de Janeiro.

Giovanni Simeone har länge ryktats vara på väg till Europa efter spel i den argentinska högstaligan i både River Plate och Banfield dit han var utlånad förra säsongen. Nu har anfallaren bestämt sig för att göra resan över Atlanten och kommer efter sommarens OS-turnering att skriva på ett femårskontrakt med Genoa.

Anledningarna till flytten sägs vara många. Spelaren sägs först och främst försöka få mer speltid då konkurrensen i det argentinska storlaget är hård samtidigt som 21-åringen vill anpassa sig till den europeiska fotbollen.

Spelarens advokat ,tillika faster, Natalia Simeone berättade för spanska MARCA att beslutet att lämna River Plate togs av spelaren själv.

– Gio vill mer än något annat få speltid. Gallardo (River Plates tränare) pratade med honom och försökte övertyga Gio att stanna en säsong till.

För Giovanni Simeones del skulle det inte bli lätt att stanna i den argentinska huvudstadsklubben på grund av den hårda konkurrensen och därför valde spelaren som för tillfället befinner sig i Brasilien för Olympiska Spelen att lämna för spel i Serie A.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply