Klar Hoffenheim-seger i bottenmötet

TSG Hoffenheim är säsongens stora negativa överrsaksning. Efter 25 spelade omgångar ligger man på degraderingsplats, tillsammans med nykomlingen Greuther Fürth. På lördagen drabbade de bägge samman på Trolli Arena.

Jumbon Greuther Fürth har under säsongen 2012/13 ännu inte segrat på hemmaplan. Den trenden skulle förlängas, när nästjumbon kom på besök.

Redan efter tio minuters spel skulle bortalaget ta ledningen. Tobias Weis serverade Roberto Firminio som nonchalant satte 1-0 i det högra hörnet. Ett snyggt spelmål regisserat Weis, som skulle vara inblandat i en hel del Hoffenheim-anfall under mötet.

Sex minuter senare var det dags igen. Hoffenheim var det betydligt bättre laget och spelade fullständigt ut det bleka hemmalaget. Tobias Weis lade bollen ner till Kevin Volland, som i sin tur hittade fram till Joselu som elegant satte 2-0 bakom Max Grün.

Ligajumbon hade inte mycket att säga till om på lördagseftermiddagen. Hoffenheim skapade chans på chans och kunde haft en betydligt större ledning in i pausvilan. Men fler mål skulle man göra, när man utökade till 3-0 fem minuter in i andra halvlek. Tobias Weis, som stått för en fantastisk match på lördagen, skulle själv få sätta en boll i nät. Denna gång var det Joselu som serverade 27-åringen, efter att hemmalaget sjabblat bort bollen på mittplan. Weis blev helt ren framför målet och kunde rulla in 3-0 bakom en utspelad Grün.

Trots det stora Hoffenheim-trycket kom det inga fler mål från nästjumbon. Man plockade en viktig och välförtjänt seger, när man siktar på att återta kvalplatsen där i nuläget Augsburg huserar. Greuther Fürth har det fortsatt tungt med sina 14 poäng och är mer eller mindre klara för Zweite Bundesliga nästa säsong.