Kean bar Rovers till sensationell seger

Arsenal-tränaren Arsené Wenger är väl medveten om veckans Champions League-match mot Bayern München och valde på så sätt att lufta startelvan med ett antal spelare från reservleden. Rosicky, Gervinho och Diaby fick alla chansen att glänsa, men lyckades den här gången inte att bära sitt Arsenal.

Arsenal var från start det bättre laget och skapade en handfull chanser i den första halvleken. Diaby nickade, Gervinho sprang i djupet och Giroud var farlig i boxen. Om det inte varit för Jake Keans storspel hade säkerligen Gunners fått in ett ledningsmål. Den första halvleken slutade 0-0.

Hemmalaget var fortsatt det bättre laget i den andra halvleken, m,en bjöd delvis in Blackburn i matchen. Rovers anfört av en fin offensiv kunde i den 72:e minuten ta ledningen genom turken Colin Kazim-Richards. Ett ledningsmål som satte en rejäl press på Arsenal.

Arsenal med nyinbytta stjärnorna Walcott, Wilshere och Cazorla jagade en kvittering, men nådde inte hela vägen. Blackburn avancerar till en kvartsfinal.