”Kan ha varit min viktigaste värvning”

Arsene Wenger har hyllat Mathieu Flamini för sina insatser för Arsenal sen han kom gratis i sommar från AC Milan.

29-åringen skrev på ett tre-års kontrakt med London-klubben efter att AC Milan utlöst kontraktet i slutet på förra säsongen.

Flamini har spelat en väldigt viktig roll på Arsenals innermittfält de senaste matcherna och har fått starta fyra av sex möjliga Premier League-matcher.

Arsene Wenger är stolt över både hur enkelt Flamini kommit in i laget och hur mycket han bidragit.

”Mathieu Flamini har gett oss en balans mellan anfall och försvar,” Sa Wenger till The Sport Review. ”Han är en spelare som accepterar att ta ’den mörka’ sidans roll i laget.”

”Förut, i de stora matcherna, har vi varit för klena försvarsmässigt och han ger oss mer i den meningen.”

”Jag vet inte om han kommer bli den viktigaste värvning jag någonsin gjort, men jag vet att det var en väldigt viktig värvning.”

Arsene Wenger säger också att Flaminis professionella attityd övertygade honom att ta tillbaka honom till Arsenal efter att han tränat med klubben under sommaren.

”Första gången han kom till Arsenal ville han ha en mer offensiv roll, men idag vet han kvaliteterna han besitter och accepterar dom.

”Hans attityd övertygade mig att värva honom då han hade erbjudanden från många andra klubbar men ville först vänta på vad Arsenal ville. Då vet man att en spelare är speciell.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply