Källströms Moskva till Champions League

Den svenske mittfältaren Kim Källström, som i dagsläger hämmas av en skada, kommer att få spela Champions League-fotboll i höst. Efter att Spartak Moskva vann det första mötet i Ryssland med 2-1, lyckades man i returen få 1-1 på bortaplan mot turkiska Fenerbahçe.

Spartak Moskva fick en drömstart på returmötet i Turkiet, när man efter endast sex minuters spel tog ledningen. Ari sprang sig till en passning, som han enkelt tryckte in bakom målvakten i hemmamålet. Fenerbahce tröck på i den andra halvleken och förde spelet helt stora delar av matchen på Şükrü Saracoğlu Stadium. Och när Moussa Sow reducerade med cirka tjugo minuter kvar av matchen, väcktes förhoppningar om att trots allt lyckas vända på resultatet.

Men ryssarna stod emot matchen ut och går vidare till gruppspelsfasen i Champions League, efter totalt 3-2 till Spartak Moskva. Fenerbahce får nu spela i Europa Leagues gruppspel istället.