Kalabalik när Lazio slog ut Juventus

Juventus har inte vunnit en enda match efter full tid detta året. Man har länge undrat när vändningen ska komma, och vi får fortsätta undra.

Lazio gick ut och visade enorm karaktär på Stadio Olimpico. Juventus kom inte riktigt igång med ett fungerande spel. Detta gjorde att matchen blev enormt jämn och de ljusblåa herrarna kunde kontrollera det hela.

Första halvleken bestod mest av kamp, där inga halvchanser glänste över de andra. Lazios starka försvarsspel blev uppbröstat på bästa sätt. Juve kom inte igenom helt enkelt, men å andra sidan så var ”den gamla damen” också kompakta i omställningarna.

Andra halvlek fortsatte med mycket kamp på mitten. Trots fåtalet chanser så lyckades Lazio bryta sig loss i den 53.e minuten. Ledesma hittade Gonzalez med fint inlägg och uruguayanen språngskallade in ledningsmålet. Efter detta såg matchen länge ut att bli en 1-0-historia.

Men så plötsligt, så tvingar Vidal in en kvittering i den 92.a minuten. Glädjefnatt utbröt och Juventus förberedde sig för förlängning. Det skulle man inte gjort. Lazio fick strax efter avspark en hörna. Floccari mötte den med skallen perfekt, och hela Rom utbröt i ett segervrål. 2-1!

Juventus fick två fantastiska drömlägen på slutet via Giovinco och Marchisio, men båda brände till Juventus-fansens besvikelse.