Kaka regissören bakom Milans seger

Säsongen har sett oerhört mörk ut för Milan. Inför hemmamötet mot Atalanta låg man på en något pinsam 13e plats i Serie A. Gästerna går även dem tungt i år. Två placeringar under Milan låg man och hoppades på en skrällseger på San Siro. Kaka ville dock annorlunda när han gjorde två av Milans mål i 3-0-segern.

Milan gjorde dagens första mål i den 35e minuten. I en kontring spelade Urby Emanuelson en instickare till Kaka, en boll som såg lite för djup ut. Men brassen hann upp den och från en snäv vinkel bredsidade han in bollen i mål bakom Andrea Consigli.

Andra halvlekens första tjugo minuter dominerades av Atalanta. Man skapade mängder av chanser och förtjänade en kvittering, men antingen var skärpan inte där eller så var Christian Abbiati för mäktig i målet. Istället gjorde Kaka sitt andra mål för dagen när han slog in en enkel retur i ett öppet mål.

Stortalangen Bryan Cristante, född 1995, skulle göra dagens snyggaste mål. Från cirka 25 meter krutade han in ett lågt, välplacerat skott vid stolproten till höger om Consigli. Det var även målet som satt spiken i kistan för Milan som därmed kan pusta ut lite och blicka uppåt i tabellen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply