Kaiserslautern till semi – efter förlängning

Eintracht Frankfurt var nära att skrälla mot Borussia Dortmund under gårdagen – i dag skulle Zweite-trean, FC Kaiserslautern, lyckas med den bragden, när man gästade BayArena och Bayer Leverkusen på onsdagsaftonen.

Ett rafflande och jämt möte hade ingen vinnare efter 90 minuters spel i Leverkusen, vilket tog matchen till en förlängning. Väl där var det gästerna från Kaiserslautern som slog till – och den första klara målchansen att ta ledningen, fick man i den 98:e minuten, när Mohammadou Idrissou skulle slå till från elva meter. Kameruanens straff gick dock utanför, men i matchens 114:e minut fick han och hans Kaiserslautern äntligen jubla. Norrmannen, Ruben Jenssen, fick bollen djupt in i straffområdet och dunkade in det avgörande 1-0-målet bakom en chanlös Bernd Leno.

Leverkusen matade på för ett mål, likt under ordinarie speltid, men bortalaget i vitt höll undan och stod för en kämpainsats, som tog de till en semifinal i tyska DFB-pokal. Väl där, den 15:e april, ställs man mot giganterna och de regerande mästarna, Bayern München, som avancerade efter förkrossande 5-0 borta mot Hamburg.