Juventus visade styrka inför Champions League

bet365

Juventus har inlett det här året knackigt. Laget har kantats med skadeproblem, vilket har skapat en del problem. Idag var det samma förutsättningar, men skillnaden var att Pirlo, Marchisio och Vidal, äntligen kunde spela tillsammans igen. Fiorentina i sin tur hade fullt manskap. 

En match i Turin är en match i Turin. ”Den gamla damen” gick ut och kontrollerade spelet på sin hemmaborg. Fiorentina fick igång lite bollinnehav då och då, men de kom inte lika nära målet som Juve. De svartvita visade en tydligare vilja och klarhet i sitt spel. Detta gjorde att man kunde vinna första halvleken med 2-0. Första målet uppstod efter en långboll av Pirlo. Efter att bollen nickats ner och legat lös, så snappade Vucinic upp bollen. Montegrinen sköt en stenhård halvvolley och 1-0 var ett faktum. Fiorentina stack upp med lite farligheter då och då, men man saknade det lilla extra. Precis innan halvlekens slut så var det dags för Juve igen. Arturo Vidal bjöd på en minimal soloraid och frispelade Matri därefter. Italienaren gjorde inga misstag, 2-0. Vucinic hann även med att missa ett solklart friläge efter slarv i Fiorentina-försvaret. 

Andra halvlek kontrollerades än mer av Juventus. Laget var oerhört fokuserade på dagens uppgift, vilket gjorde det svårt för Fiorentina. När Jovetic inte kom upp i en hög standard och när Violas mittfält blev totalt låst, så kunde inte Juventus hotas. Turin-laget tog inga större risker i andra, men var ändå närmare 3-0 än vad Fiorentina var en reducering. Styrka var något som visades. 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply