Juventus vann – Slog poängrekord

Inledningen var rätt jämn. Cagliari kämpade riktigt hårt och hittade sina positioner. Juventus letade flera instick, men fick aldrig riktigt till dessa och man bjöd Cagliari på ett par kontringsförsök. Det var just en kontring som skapade matchens första chans. Sau utmanade på kanten och blev fälld(?) i straffområdet. Efter en del tvekan så blev domaren felaktigt tillrättavisad av sina kollegor på linjen. Pinilla stegade fram och sköt straffen högt. Buffon gick rätt, men straffen var välplacerad och hård. 1-0 Cagliari efter en kvart in i matchen.

Juventus tog över taktpinnen efter målet. Cagliari hade ett spelsätt som gick ut på att spela enorm hårt. Detta skakade Turin-laget som faktiskt inte åstadkom så mycket mer än ett fåtal halvchanser. Juventus kontrollerade dock matchens tempo men man kom inte nån vart. Cagliari förtjänar all cred efter första halvleken.

I andra handlade det bara om de svartvita. Cagliari fortsatte med sin hårda spelstil och flera gula kort blev uppslungade. Flera av tillfällena kunde till och med resulterat i ett rött. Juventus malde på och fick till slut en straffspark. Vidal stegade fram, men han missade. Juves spelare var skakade och hela bänken fly förbannade. Frågan var om Juventus ens skulle näta ett mål för dagen. Vucinic byttes in direkt efter straffsparken och detta blev en vändning. Vid sin första vändning så sköt montegrinen ett skott. Det blev retur och på returen dök den forne Cagliari-spelaren Matri upp. 1-1 i den 75.e minuten.

Juventus fortsatte mala med hela Cagliari-laget tillbakatryckta i eget straffområde. Efter att Agazzi storspelet i målet i slutskedet så var han tvungen att ge sig till slut. På tilläggstid så avgjorde Matri med sitt andra mål för kvällen. Juventus fortsatte att ösa trots målet och hann med ett tredje via Vucinic. Tung förlust för Cagliari som kämoade tappert på slutet.