bet365
bet365

Juventus Ultras ansluter protest

Proteströrelsen sprider sig efter att Milano beordrades att spela sin nästa hemmamatch mot Udinese bakom stängda dörrar för ramsor som sågs kränkande mot Neapolitans.

Detta hör ihop med de regler som införts för att bekämpa rasismen på arenorna, men vad ultras protest betyder är att man vill försöka utplåna de traditionella inter-city rivaliteten som alltid har funnits.

Inter ultras visade solidaritet med Milan och nu har Juventus ”Fighters – Curva Sud Scirea” har gått med.

”Det här är bara ännu ett meningslöst och ett konstigt för att diskriminera  ultras , fördöma yttrandefrihet ,” sägs det i Juventus ultras uttalande .

”Under nästa match i Florens den 20 oktober bjuder vi in alla fans att sjunga med oss i dessa ” berömda ” ramsor av diskriminering . Vi bjuder in supportrar överallt att förenas i vår protest genom att visa banners och sjunga dessa sånger på varje arena på fredagen den 19:e, lördagen den 20:e och söndagen den 21:e  oktober.”

Planen från de olika grupperna av ultras är för alla klubbar att få ett förbud samtidigt, så att en hel helg av matcher kommer att spelas bakom stängda dörrar .

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply