Juventus förhandlar med Gabriel Barbosa

Gabriel ’Gabigol’ Barbosa är nära en flytt till Juventus

I över ett års tid har Gabriel ’Gabigol’ Barbosa sagts varit paxad av Barcelona och att det bara är en tidsfråga innan han flyttar dit. Men istället ser det ut att bli en övergång till Juventus och inte Barcelona för Gabigol.

Gabriel Barbosa blev känd som 16-åring när han var en av Football Managers absolut största talanger. Samma år gjorde han också debut för sitt Santos och har sedan dess gjort över 100 matcher för klubben och smällt in närmre 30 mål på dessa. Då har Gabigol inte ens fyllt 20 år ännu.

Barcelona har uppgetts ha ”paxat” Gabigol eftersom han är krönt som näste Neymar. Även om flera andra klubbar också har nämnts intresserade så har Barcelona alltid varit det hetaste alternativet. Men nu ser 19-åringen istället ut att hamna i Juventus om Barcelona inte tar till med drastiska åtgärder.

Budar 200 miljoner

Enligt Globo Esporte har Juventus budat 200 miljoner kronor för Barbosa och Santos ska ha accepterat det. Men det är inte riktigt så enkelt att köpa brasilianska spelare eftersom flera parter ofta äger spelare.
– Vi har skickat ett brev till Wagner (Ribeiro, hans agent), Valdemir och Lindalva (föräldrarna) med villkoren, säger Santos president Modesto Roma till Globo Esporte.

Santos äger 40% av spelaren, Doyen Sports äger 20% och Barbosas föräldrar äger 40%.

Barcelona sägs också få en chans att matcha Juventus bud på Barbosa så det återstår en hel del innan någon affär blir klar för en av världens absolut bästa talanger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply