Juve segrade i målrik match

I Serie A finns det bara ett lag som håller absolut toppklass för tillfället och det är Juventus som ledde Serie A med hela åtta poäng före Roma inför den 20e omgången. Roma slog Livorno och satte därför press på Juventus som skulle ta emot Sampdoria, men den uppgiften klarade man av trots att Sampdoria var nära att hämta upp ett 3-1-underläge.

Juventus satte på sin press direkt. Man öppnade fint och skapade en hel del lägen redan den första kvarten och i den 18e minuten kom även 1-0. Efter ett fint lagsamarbete satte Paul Pogba en djupledsboll som Arturo Vidal kom först på och satte in säkert i mål. Fem minuter senare blev det även 2-0 när Fernando Llorente nådde högst på en hörna och visade sin styrka i luftrummet.

Bortalaget reducerade dock via ett självmål från Andrea Barzagli som oturligt nog glidtacklade in bollen med sju minuter kvar till halvtidsvilan. Men Juve skulle återställa sin tvåmålsledning innan vilan. Vidal blev fälld och han konverterade straffen själv genom att dundra upp den under ribban.

Manolo Gabbiadini, tidigare i Juventus, skulle sätta darr i sin förra klubb med 20 minuter kvar. Regini nickade mot mål och Buffon gjorde en fin räddning, men Gabbiadini satte enkelt dit returen. 3-2 och match igen.

Gabbiadini var extremt nära att kvittera när hans långskott gick via Buffon och ribban ut till hörna. Med tolv minuter kvar avgjorde dock Pogba matchen med ett makalöst fint skruvskott från långt håll, rakt upp i krysset.

Segern innebar Juves tolfte raka seger och man befäster sin tydliga förstaplats i Serie A.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365