Juninho lägger skorna på hyllan

Vid 39 års ålder har nu Juninho Pernambucano meddelat att han lägger av med fotbollen. Det bekräftades av brassens nuvarande klubb Vasco de Gama, efter lagets senaste 4-0-vinst mot Audax.

– Jag vill göra Juninhos beslut officiellt. Under veckan har vi redan pratat om det och han har bestämt sig för att avsluta sin karriär. På måndag kommer Juninho att göra sitt sista farväl som atlet för Vasco. En presskonferens kommer att följa där journalister får fråga vad de vill, säger klubbens president Roberto Dinamite.

Mittfältaren har under sin tid som fotbollsspelare gjort sig mest känd för att vara en frisparksspecialist av rang. Samtidigt var han en viktig kugge i bland annat Lyons glansdagar i början av seklet, varefter han har varit i klubbar i USA och Qatar. Nu får han också stöd av Vasco de Gamas tränare Adilson Batista.

– Det har varit ett privilegium att jobba med Juninho, om än i bara en kort period. Jag har känt honom som idrottsman och den här tidpunkten kommer i allas karriär och jag vet att det kan vara svårt att gå igenom. Juninho har ett fint förflutet i Vasco och kommer alltid att vara ihågkommen, säger Batista till klubbens hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply