Jovetic matchhjälte mot Palermo

Det var upplagt för ett mycket intressant möte mellan två lag med fina kvalitéer offensivt. Palermo med anfallaren Miccoli i spetsen tog emot Stevan Jovetic och hans Fiorentina på Stadio Renzo Barbera.

Och det var gästerna som började bäst när den rutinerade Luca Toni var framme och hotade efter endast 40 sekunders spel. Målvakten stoppade veteranens försök och var dessutom i vägen för Stevan Jovetic försök ett tag senare. Borja Valero var sedan nära att överlista Palermo, men målvakten Ujkani höll tätt halvleken ut.

Men Fiorentina spräckte slutligen nollan i den andra halvleken, och det var stjärnan Stevan Jovetic som skulle bli frälsaren. Juan Cuadrado fick fram bollen snyggt till anfallaren som enkelt kunde skjuta in bollen förbi den chanslöse målvakten Ujkani.

Med sju minuter kvar av matchen fick också gästerna en god möjlighet till att stänga matchen, efter det att domaren tilldelat Viola en straffspark. Stevan Jovetic klev fram och stänkte om tvåan bakom Ujkani och saken var klar.

Och när Michel morganella klumpigt tog bollen på handen i eget straffområde, fick Fiorentina på nytt chansen fråns traffpunkten. Gonzalo Rodriguez skickade stabilt in 3-0 och Viola tog tre viktiga poäng i toppstriden. Tyngre för Palermo som tappar viktiga poäng längre ner i tabellen.