Jawo lämnar Allsvenskan

Omar Jawo lämnade Väsby och Superettan 2009 för att fortsätta sin karriär i Gefle. Där blev han nästan direkt en ordinarie spelare, men stannade bara i klubben i två år innan han valde att flytta till Södertälje, och skrev på för Syrianska 2011. Men inför kommande säsong har han fått reda på att det inte skulle bli någon förlängning med Syrianska. Och trots att han fått anbud från både allsvenskan och Superettan väljer nu Jawo att gå ner till division ett och spela för AFC United, vilket är hans gamla klubb Väsby United som inför 2013 byter namn till just AFC United.

– Jag gillar AFC United:s satsning, de vill upp till Superettan och ännu högre –  Samtidigt är det i Stockholm, jag har familjen här – Det fanns andra möjligheter men jag kände att det här var det bästa för mig och familjen, säger Jawo till klubbens hemsida.

Jawo har skrivit på för två år med stockholmsklubben och är den senaste i en rad ”prestigevärvningar” för klubben. Man har bland annat lockat till sig Ricardo Gray från Feyenoord och Matthew Whatley ifrån Premier League laget Swansea City.  

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply