Järdler förlänger med HBK

När Halmstad degraderades från allsvenskan 2011 så valde Järdler att följa med laget ner och fortsätta sin karriär i HBK. Detta trots att många förväntade sig en flytt till ett allsvenskt lag. Nu i höstas var han med och fick föra upp dem tillbaka till Svensk fotbolls finrum.

 – Jag såg det som en stor utmaning och jag ville se om jag kunde vara med och ta klubben tillbaka på första försöket. Sedan var det otroligt skönt att få vinna fotbollsmatcher igen. 2011 vann vi väl tre av 30. 2012 har varit ett roligt år och jag trivs oerhört bra i Halmstad, säger Järdler till HBK.se

Järdler värvades till HBK 2009 från Malmö FF, efter att ha spelat med båda de nämnda och Helsingborg, och även varit utomlands i Turkiet under ett år.

Järdler är även nöjd att tränaren Jens Gustafsson får fortsatt företroende av klubben

– Det ska bli skönt att ha samma tränare i ytterligare ett år. Tidigare har det ju varit en hel del byten på den fronten. Och framför allt är det skönt att det är Jens. Vi har exakt samma syn på hur fotboll ska bedrivas och han är en bra ledare som ser till att spelarna känner sig delaktiga, säger Järdler.

Men Järdler hade inför säsongen andra alternativ än HBK, men samtidigt har Halmstad också alltid varit första valet:

–  Det var ingen tvekan överhuvudtaget. Jag visste att HBK ville förlänga och jag ville förlänga. Jag är 30 år, har familj och hus. Jag flyttar ingenstans för några kronor till när jag kan stanna i en förening som jag trivs hur bra som helst i, säger Järdler och fortsätter.

– Nu börjar en ny utmaning! Nu ska vi göra allt för att stabilisera HBK i Allsvenskan.

Jens Gustafsson är också nöjd att Järdler väljer att fortsätta.

-– Det är glädjande att han väljer att vara kvar i HBK. Christian har stor rutin från de här sammanhangen och bidrar med att hålla hög standard – både på träning och match, säger Jens och fortsätter.

– Jag är övertygad om att det finns mer att plocka fram hos Christian. Vi behöver att han gör en ännu bättre säsong än vad han gjort det här året och det kommer han att göra.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply