Jagad av DIF – öppnar för Allsvenskan

Det var under gårdagen som uppgifterna kom ut i Sverige, att Djurgården var ute efter Benficaproffset Victor Nilsson Lindelöf, som har god rutin från landslagsspel med U18-landslaget. Agenten ville dock inte avslöja om Durgården eller någon annan klubb var ute efter spelaren, men bekräftade intresse från Sverige.

Nu talar även den 18-årige talangen själv ut om en eventuell ankomst till Allsvenskan, som han själv säger är ett väldigt intressant alternativ. HAn vill dock inte kommentera vilka klubbar som visat intresse för spelarens tjänster.

”Allsvenskan lockar, absolut, det är en bra serie och jag tror att jag skulle utvecklas mycket av att spela en tid där. Djurgården? Jag vill helst inte kommentera enskilda klubbar, jag kan bara konstatera att det är en bra liga och att det absolut skulle vara intressant,” säger han enligt Fotbolldirekt.

”Sedan är det svårt att säga om eller när det kan bli av, det beror helt på läget. Just nu har jag fokus på Benfica, men allsvenskan lockar.”

Nilsson Lindelöf spelar för Benfica II i den portugisiska andradivisionen, och enligt han själv upplever han just nu sin bästa tid i klubben, med mer och mer speltid som resultat.

”Jag har startat de tre senaste matcherna i Benfica II, det har känts bra på slutet. Det är svårt att jämföra nivåer, jag vet inte hur den står sig mot exempelvis allsvenskan, men den håller hög klass. Det kommer ofta ner spelare från a-lagen i förstadivisionen, senaste matchen hade vi två från vårt a-lag som var med,” säger den svenske högerytterbacken och fortsätter med att berätta om hur det är att träna med storstjärnor som Oscar Cardozo, Nicolas Gaitán och Pablo Aimar.

”Det är lite olika, ibland får man träna med dem en hel vecka, ibland enstaka träningar. Hur det är? Ja, det är ju riktigt bra spelare – Aimar är fortfarande bra, hans teknik är fantastisk. Så det är kul, det går fruktansvärt fort i alla moment, klart man känner av vilken hög nivå det här. Men jag tycker att jag hänger med hyfsat när jag är med.”

”De har tekniken i fokus väldigt mycket, hela vägen från ungdomsverksamheten och upp. Spelarna i juniorlaget till exempel är riktigt duktiga med boll,” säger han och bekräftar att det är även ett stort intresse för Benfica II i staden.

”Det är väldigt mycket intresse också för Benfica II, det är ju en så pass stor klubb så folk bryr sig om våra matcher och träningar också. Sedan varierar det lite, vissa lag man möter är ju från mindre ställen. Men det generella intresset är väldigt stort, folk har verkligen fotboll i hjärtat här nere.”

 


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply