bet365

Ivan Turina har avlidit

Polisen fick reda på dödsfallet 7:30 på torsdagsmorgonen, och man mötte upp med en granne utanför Ivan Turinas lägenhet.

– Jag kan bekräfta att Ivan Turina är död men det finns inga misstankar om brott, säger Patrik Nuss, biträdande stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Allt ska tala för att det är ett sjukdomsfall, som är dödsorsaken.

– Jag är för tagen för att uttala mig om det här just nu. Jag får återkomma senare, säger AIK:s ordförande Johan Segui till Sportbladet. Segui finns på plats vid lägenheten för att stötta familjen.

Turina var en nyckelspelare för AIK, dit han anslöt sommaren 2010 från kroatiska Dinamo Zagreb. Han är ansedd av många som en utav Allsvenskans bästa målvakter. Han var lösningen på den målvaktskris som Solna-laget hade, och var en utav de främsta spelarna i AIK:s Europa-äventyr under förra säsongen. Det blev totalt 65 matcher i allsvenskan för AIK och 26 hållna nollor för 32-åringen i Gnaget. Kroaten har lyckats vinna supportrarnas hjärtan, och han har tackat för det genom att skriva på ett nytt konttrakt i somras som skulle räcka till år 2016. Han blev då en av allsvenskans högst betalda spelare.

– Det är klart att jag är lycklig, jag har hela tiden sagt att jag vill stanna här, vilket Jens (Andersson, sportchef) har vetat. Det tar lite tid bara. Och familjen vill bo i Stockholm, vi trivs väldigt bra här, sa han då.

Ivan Turina lämnar efter sig en gravid fru och två ettåriga döttrar, och det återstår att se hur AIK repar sig efter detta chockbesked.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply