Landslagsläkaren: ”Öl är bra för fotbollsspelare”

Italiens landslagsläkare rekommenderar öl till fotbollsspelare

Hård träning och sunt leverne receptet för att bli en bra fotbollsspelare? Självklart. Men inte bara. Det menar det italienska landslagets läkare Luca Gatteschi som hävdar att även öl i måttliga mängder kan vara bra för spelarna. 

I vanliga fall brukar man prata om att idrott och alkohol aldrig är en bra kombination. Och att man som fotbollsspelare ska försöka hålla sig undan från alkoholhaltiga drycker. Det är dock inte alla som håller med. I en intervju med italienska La Gazetta dello Sport berättar landslagsläkaren Luca Gatteschi varför öl kan vara bra för fotbollsspelare.

– Öl är mer komplett än någon annan energikälla. Det minskar inte bara på stressen, det har positiva effekter eftersom det är mindre socker, en signifikativ mängd magnesium, fosfor, calcioum och B-vitamin, säger Gatteschi till enligt Solocalcio och fortsätter.

– I lagom mängder är öl mer effektivt än något energitillskott eftersom det är mer omfattande och hjälper vid uttorkning. Det finns studier om att ett lagom intag av öl kan vara gynnsamt för diabetiker eller för de som lider av hjärtproblem.

Det finns dock en hållhake. Öl med mer än fyra procent alkohol är enligt läkaren inte att rekommendera.

Nu inväntar vi sommarens EM-mästerskap och bilder på italienska landslagsspelare som unnar sig en öl efter matcherna.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply