Sampdoria kan nekas UEFA-licens

Sampdoria kan nekas spel i Europa League under nästa säsong

Genoa har tidigare nekats en Uefa-licens, vilket gör att de inte får delta i nästa säsongs Europa League, nu kommer uppgifter om att även lokalkonkurrenten Sampdoria riskerar att missa spel ute i Europa efter att klubben förekommit i den utredning som pågår gällande spelskandalen Calcioscomesse. 

Sampdoria kan bli av med sin Europa League-plats då man riskerar att bli nekade en UEFA-licens. Tidigare har lokalkonkurrenten Genoa nekats en licens på grund av obetalda skatter, vilket gör att de definitivt missar nästa års Europa League, trots att de i nuläget ligger på en sjätteplats, vilket i vanliga fall ger spel ute i Europa. I nuläget är det inga mindre än rivalerna Sampdoria på sjunde plats som kommer ta Genoas plats i Europa. Om inte de också nekas att få en UEFA-licens.

30 000 euro i böter

Enligt Gazzetta dello Sport kan man riskera att nekas en licens då man förekommer i den utredning gällande spelskandalen Calcioscomesse, som återigen börjar nystas upp i ny tappning. Sampdoria har tidigare blivit straffade på grund av inblandning i spelskandalen. Sommaren 2012 straffades klubben med ett poängs avdrag samt 30 000 euro i böter efter den dåvarande spelaren Stefano Gubertis inblandning i spelskandalen.

Inte oroade

Man har dock en chans att slippa straff. Enligt den Genua-baserade tidningen Il Secolo XIX, kan klubben få en dispens till spel i Europa, likt den dispensen som Torino fick under fjolåret, vilket gjorde att de trots allt kunde delta i Europa League under säsongen, trots att de också varit inblandade i Calcioscomesse.

Sampdoria har själva inte gått ut med något pressmeddelande rörande ämnet men uppges enligt den italienska tidningen vara säkra på att det inte är någon fara för eventuellt Europa-spel nästa säsong.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply