Svenskkoll i Italien – succé för U21-hjälten

Oscar Hiljemark gjorde sitt första mål i Italien mot Carpi

Det var en lyckad dag för svenskarna i Palermo mot nykomlingarna Carpi. Tyngre gick det för de bägge svenska försvararna i mötet mellan Hellas Verona och Torino.

Oscar Hiljemark var en av de absolut största profilerna i sommarens U21-EM där Sverige tog sitt berömda guld. Han flyttade från frysboxen i PSV till Palermo i somras och nu kan det ha lossnat på riktigt. Under dagens match mot Carpi startade Hiljemark för första gången i Serie A, och det tackade han med genom att göra 1-0 tidigt i matchen. Vem stod för förarbetet? Robin Quaison.

Quaison imponerade med sin insats och fick spela hela matchen. Hiljemark blev utbytt med en kvart kvar när resultatet var 1-2 till Carpi. Med två minuter kvar kvitterade Palermo och slutresultatet blev 2-2.

Två andra svenskar var också igång under söndagseftermiddagen. Det var Filip Helanders Hellas Verona mot Pontus Janssons Torino. Bägge mittbackarna fick börja på bänken, men för Janssons del blev det ett tidigt inhopp och en händelsefull säsongsdebut.

Han hoppade in i den 16e minuten efter en skada på Danilo Avelar. I början av den andra halvleken orsakade Jansson en straff. Situationen såg oerhört tveksam ut och ingen i Torino höll med domaren om beslutet. I övrigt stod Jansson för en stabil insats.

Filip Helander fick nöja sig med 90 minuter på bänken. Han var nära ett inhopp, men efter att ha gjort sig startklar blev han beordrad att sätta sig på bänken igen.