Uppgifter: Roma nära polsk landslagsmålvakt

Wojciech Szczesny nära spel i Serie A

Sedan Petr Cechs intåg i Arsenal har det ryktats om att Wojciech Szczesny letar efter en väg bort för att få kontinuerlig speltid den kommande säsongen. Nu kommer uppgifter från Italien som gör gällande att den polske landslagsmålvakten ska vara nära en flytt till Rom.

Roma besitter numera en förstemålvakt i Morgan de Sanctis. Den förre Napoli-målvakten har hunnit att bli 38 år och uppgifter säger att italienaren under nästa sommar kommer att lägga handskarna på hyllan, vilket innebär att klubben är i desperat behov av en framtida målvakt. Roma har kopplats ihop med Sergio Romero, som numera är kontraktslös efter att ha lämnat Sampdoria för ett par veckor sedan. Men en potentiell övergång verkar nu gå i stöpet då Manchester United ligger närmast till hands för Romero. Även Salvatore Sirigu har nämnts i diskussionerna.

Roma har nu ställt in siktet på en målvakt från Premier League och Arsenal.

Är överens om de personliga detaljerna

Wojciech Szczesny har varit Arsenals etta mellan stolparna sedan ett par år tillbaka. Trots att polacken gjort det bra är det många som menat att målvaktspositionen är en av Arsenals stora svagheter. Klubben agerade tidigt under sommaren och plockade in Chelsea-ikonen, Petr Cech, som ska ge ytterligare stadga som sista utpost. Värvningen av den rutinerade tjecken innebär sannolikt att Szczesny kommer bli den som får nöta bänk till hösten men nu kan alltså en ny klubbadress vara på gång för 25-åringen.

Det är den italienska tidningen, Il Tempo, som uppger att Roma och Szczesny ska ha kommit överens om de personliga detaljerna i kontraktet. Det enda som återstår innan en övergång kan slutföras är att klubbarna ska hitta en deal angående övergångssumman.

Den polske landslagsmannen ska även ha börjat följa Roma på sitt Instagram-konto, samt flera spelare i klubben, däribland Fransesco Totti och Alessandro Florenzi.

Deltog i EM 2012

Wojciech Szczesny är ohotad förstemålvakt i Polens landslag och har sedan debuten den 18 november 2009 deltagit i 23 A-landskamper. Den långe bollstopparen har, sedan ankomsten till Arsenal för lite drygt sex år sedan, spelat 180 matcher för Gunners.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply