Officiellt: Napoli lånar ut anfallaren till Udinese

Zapata kommer i två säsonger att representera Udinese

Den colombianske anfallaren, Duvan Zapata, har under sina två säsonger hittills i Napoli-tröjan haft svårt att ta en ordinarie plats. Zapata lånas nu ut till konkurrenterna Udinese för att få värdefull erfarenhet och speltid.

Duvan Zapata anslöt till Napoli 2013 från argentinska Estudiantes. Colombianen spåddes en lysande framtid i Nepal men har inte hittat sin plats i laget och 24-åringen har sedan ankomsten till Serie A mest fått nöta bänk och agera inhoppare för förstevalet Gonzalo Higuain.

Men vändningen för Zapata kan vara här då han nu fått en ny klubbadress.

Lånas ut de kommande två säsongerna

Udinese meddelar på sin officiella hemsida att man har lånat in Duvan Zapata fram till sommaren 2017. Enligt den italienska klubben har den reslige anfallaren redan börjat träna med sina nya lagkamrater och därmed har lagets legendar, Antonio Di Natale, fått en ny lekkamrat i anfallslinjen.

Duvan Zapata har ännu inte fått debutera i det colombianska landslaget men har fem landskamper för U21-landslaget på meritlistan. Han har gjort 15 mål på 51 framträdanden, alla tävlingar inkluderade, i Napoli-tröjan.

Udinese slutade på en 16:e plats i Serie A den gångna säsongen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply