Berlusconis känga till Milan-tränaren

”Han är en fantastisk tränare – men”

Efter sju omgångar ligger AC Milan på en elfteplats i Serie A. Nu skickar klubbens president och Italiens före detta premiärminister, Silvio Berlusconi, en rejäl känga till lagets tränare.
– Milan behöver taktik nu, säger Berlusconi.

Den förra säsongen var ett dunderfiasko för det forna storlaget AC Milan. Klubben var länge närmare nedflyttning än Europa-spel och de uteblivna resultaten innebar också ett avsked på tränarposten för den förra anfallsstjärnan Filippo Inzhagi.

Inför säsongen fick serben Sinisa Mihajlovic förtroendet att leda Milano-gänget från bänken, men den nystart klubben hoppades på har uteblivit.

Spelade för Inter

Den rutinerade Mihajlovic, som gjorde 467 Serie A-matcher, där bland 25 stycken för lokalkonkurrenten Inter så sent som 2006 – samma år som Zlatan Ibrahimovic anslöt sig till klubben – har fått en tuff inledning på säsongen. Milan har bara skrapat ihop nio poäng på sju matcher och ligger på en elfteplats i ligan.

Senast kommer de från en förnedrande 0-4-förlust hemma mot Napoli San Siro i en match där Silvio Berlusconi beskriver insatsen som katastrofal.

”Behöver taktik”

Enligt uppgifter från La Stampa ska presidenten ha skickat en rejäl känga till tränaren när han var på ett möte med sitt politiska parti Forza Italia.

– Han (Sinisa Mihajlovic) är en fantastisk tränare och han vet hur han ska behandla sina spelare, men det behövs mer taktik i Milan just nu, uppger källorna att Berlusconi ska ha sagt på mötet.

Här näst väntar ett viktigt och svårt bortamöte med Pontus Janssons FC Torino på lördag. Torino som har spelat ihop tretton poäng och en femteplats i den italienska ligan har dock haft det relativt tufft mot just Milan. De har förvisso inte förlorat en hemmamatch mot Milano-klubben på över tre år, men de har inte heller vunnit en kamp på hemmaplan mot dem sedan säsongen 2001/2002.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply