Zlatan till domstol efter dopinganklagelserna

bet365
Juan Mata: "Vill spela med Zlatan Ibrahimovic"

Karlsson stäms för grovt förtal av Zlatan Ibrahimovic

Ulf Karlsson anklagade för några dagar sedan Zlatan Ibrahimovic för doping under anfallarens tid i Juventus. Efterspelet har handlat om stämningshot och ursäkter  – men nu står det klart att Ibrahimovic stämmer Ulf Karlsson för grovt förtal.

Det var under förra veckan bomben slog ner. Zlatan Ibrahimovic anklagades för doping av den före detta friidrottsförbundskaptenen Ulf Karlsson. Enligt Karlsson är det inte normalt att gå upp tio kilo på ett halvår, vilket svensken gjorde under sin tid i Juventus. Enda sättet är enligt honom genom otillåtna preparat.
– Jag tror att han var dopad. Zlatan gick upp tio kilo muskler på ett halvår i Juventus. Det är omöjligt att göra det på så kort tid. Och Albin Ekdal gick upp åtta kilo i samma klubb. Jag tror att kulturen levde kvar i Juventus på den tiden. De hade en doktor som tidigare hade blivit avstängd 22 månader, sade Karlsson till Norra Wermlands Tidning under ett seminarium.

”Kan få ekonomiska konsekvenser”

Reaktionen från Zlatan kom snabbt. 34-åringens agent Mino Raiola hotade snabbt Ulf Karlsson om stämning. Och trots att friidrottstränaren snabbt bad om ursäkt för sina anklagelser har man nu gått igenom med stämningen. ”Brottet är grovt med hänsyn till uttalandenas innehåll och den spridning som uttalandena fått samt de personliga, idrottsliga och ekonomiska konsekvenser har fått eller kan komma att få för Zlatan Ibrahimovic”, står det i stämningsansökan enligt TT.

Yrkar på grovt förtal

Stämningsansökan yrkar på grovt förtal i första hand, och i andra hand förtal. Enligt TT ska Zlatan inte kräva något skadestånd, utan enbart ersättning för rättegångskostnaderna, för anklagelserna som enligt ansökan även riskerar att skada framtida sponsoravtal för Ibrahimovic. Rättegångsförhandlingarna kommer enligt NWT att hållas i Karlstads tingsrätt.

Ikväll spelar Zlatan Ibrahimovic PSG retur mot Manchester City i Champions Leagues kvartsfinalspel. Första matchen slutade 2-2 efter bland annat ett mål av svensken. Läs mer om den matchen här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365