bet365

Uppgifter: Tevez-affären är klar

Carlos Tevez flyttar hem till Boca Juniors

Carlos Tevez ser ut att flytta tillbaka till sitt älskade Boca Juniors i Argentina. Enligt uppgifter Juventus och Boca ha kommit överens om en övergång för den 31-årige argentinaren. Tevez väntas presenteras den 7:e Juli för Boca-fansen. 

Carlos Tevez har länge uttryckt sin önskan om att en dag få återvända till sitt älskade Boca Juniors hemma i Argentina. Och nu ser det ut att bli verklighet. Enligt uppgifter ska en affär redan vara klar mellan den argentinska klubben och Juventus. Den 31-årige argentinaren kommer enligt uppgifter i både italiensk, argentinsk och engelsk press att presenteras för Boca-fansen den 7:e juli. Tevez ska ha kommit överens om ett treårskontrakt och Boca betalar 5 miljoner euro för övergången. Dessutom har Bocas vd Cesar Martucci uttalat sig om övergången och han är mycket nöjd med att få hem Tevez.

– Vi är väldigt glada. Efter mycket hårt jobb har vi nu säkrat Tevez återkomst, ska han ha sagt till argentinska radiokanalen AM 1050.

– Vi hoppas att med Carlos återkomst, kunna uppnå resultaten som Boca-fansen förväntar sig. Till skillnad från många andra spelare som kommit tillbaka till klubben, så kommer Tevez i sina bästa år.

Flyttar åt andra hållet

Åt andra hållet, som en del i affären kommer även Boca-talangen Guido Vadala, enligt uppgifter att flytta till Turin-klubben. Vadala är en 18-årig ytter eller offensiv spelfördelare som spås en mycket ljus framtid. Mittfältaren Franco Cristaldo, 18, samt anfallaren Cristian Pavon, 19, var också med i snacket och en övergång kan vara på gång i framtiden för de båda Boca-talangerna.

Cirkeln sluts

Tevez växte upp i Bocas ungdomsakademi och spelade i klubben fram till 2005 då han flyttade vidare till Brasilien och Corinthians. Sedan gick redan vidare till Premier League där den nu 31-årige anfallaren hann representera West Ham, Manchester United samt rivalen från samma stad Manchester City. 2013 gick flytten till Italien och Juventus där han under säsongen som gick spelade en stor roll till klubbens scudetto-seger samt finalplatsen i Champions League. Nu sluts alltså cirkeln för Tevez i och med övergången tillbaka till Boca.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply