Uppgifter: Engelsk storklubb vinner racet om Pogba?

Manchester City vill slå brittiskt transferrekord

Uppgifter har florerat de senaste veckorna som menat att Paul Pogba är så gott som klar för Barcelona. Men engelska medier uppger nu att Manchester City ligger bäst till i jakten på fransmannen och att klubben planerar att krossa det brittiska transferrekordet.

Paul Pogba är troligtvis den mest eftertraktade fotbollsspelaren i världen just nu. Flera europeiska toppklubbar har under våren uttryckt sitt intresse för 22-åringen men i slutändan har det ändå varit Barcelona och Manchester City som haft den största kopplingen till Pogba. Nyligen uppgav flera källor att den franske mittfältaren kommit överens om ett förhandskontrakt med Barcelona, en överenskommelse som skulle innebära att Pogba stannar i Juventus tills dess att Barcelonas transferban hävs i början på nästa år.

Men enligt Daily Mirror kollapsade samtalen när parterna träffades i Turin och anledningen sägs vara att Barcelona bara kunde erbjuda 57 miljoner pund, vilket Juventus tackade nej till. Det öppnar upp för en annan gigant inom Europa.

Vill få till en deal så fort som möjligt

Daily Mirror gick igår kväll ut med uppgifter om att just Manchester City nu sägs ligga bäst till för att värva Pogba.

Eftersom Barcelona inte kunde erbjuda det som Juventus ville ha för sin guldklimp så har City tagit ett stort grepp kring situationen och den engelska tidningen uppger att City är villiga att betala 71 miljoner pund, motsvarande cirka 935 miljoner svenska kronor, för att locka fransmannen till Premier League. En summa som hade inneburit att det brittiska transferrekordet hade slagits med råge då grannklubben Manchester United just nu innehar rekordet efter värvningen av Angel Di Maria (59,7 miljoner pund).

Manchester City ska vara angelägna om att försöka få till en deal så fort som möjligt då laget i nästa vecka åker till Australien för ett 14 dagar långt träningsläger och klubben ser helst att Pogba kan ansluta tills dess.

Kan möta Pogbas lönekrav

Tidningen menar också att Manchester City har de ekonomiska musklerna för att kunna möta Paul Pogbas lönekrav som sägs ligga omkring 240.000 pund i veckan. Om Pogba bestämmer sig för en flytt till England och Manchester City så behöver klubben betala en liten summa (1.25 miljoner pund) till rivalerna United då den centrale mittfältaren spenderade tre år i klubben som ungdom.

För att finansiera övergången ska City vara villiga att sälja Stevan Jovetic och Edin Dzeko.

Pogba, som har 17 A-landskamper för Frankrike på meritlistan, kom till Juventus i augusti 2012 och har sedan dess haft en utveckling som pekat spikrakt uppåt. 126 matcher, alla tävlingar inkluderade, har det blivit i den svartvita tröjan.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply