Silly-kollen: En hackande mercato för Milan

När ligakonkurrenter som Napoli, Fiorentina och Juventus öppnar plånboken och handlar in stjärna efter stjärna, har situationen varit raka motsatsen i Milan. Med Andrea Poli som den enda riktiga ’förstärkningen’ har det varit lugna vindar under sommaren. Men det är trots allt en vanlig syn att mercaton öppnar sent för de rödsvarta.

Som ni läser ovan har Milans mercato hittills handlat om väldigt få ämnen. Man har förstärkt visserligen med den mycket skicklige mittfältaren Andrea Poli som redan under försäsongen visat framfötterna och varit kanske lagets mest imponerande spelare med sina bollsäkra fötter och förtroendeingivande beslut. Efter det har man dock enbart fått förstärka i form av paniklösningen Matias Silvestre från Inter – ett lån som främst gjorts på grund av skadebekymmer i truppen på exempelvis Daniele Bonera. 

Sen har man visserligen hämtat in Riccardo Saponara, en mycket lovande trequartista som har framtiden framför sig, men frågan är om hans ens får göra något avtryck den här säsongen i Milantröjan. Samma visa gäller försvarslöftet Jherson Vergara, som vissa drömmer om ska bli den nya Thiago Silva. Men den blott 19-årige colombianen får nog vänta på att möjligheten dyker upp för hans del.

Annars har Milans mercato i princip bara handlat om japanen Keisuke Honda. Uppgifter säger ständigt att förhandlingarna med CSKA Moskva hänger på prislappen, där Milan föga överraskande gör allt för att få loss han så billigt som möjligt. Och i värsta fall får man vänta tills i januari, då mittfältaren blir kontraktslös och ansluter på fri transfer. Ett annat namn som det pratas mycket om är Adem Ljajic, som sagts vara överens med Milan redan, men där Fiorentina knappast tänkt sig att släppa löftet till konkurrenten. 

Striden går vidare och med lite mer än två veckor kvar av transferfönstret borde Milans förhandlande och köpande starta inom kort. Men det är som sagt ett vanligt mönster när det gäller Milan, att man väntar så länge som möjligt innan man gör ett storköp och glädjer sina supportrar lite extra dagarna innan ligastarten. Frågan är dock hur Milans planer skulle påverkas om man, mot all förmodan, blir utslagna av PSV Eindhoven i Champions League-kvalet. Ett kval som mycket väl kan ses som helt avgörande för klubbens säsong.

Betyg på transfers(Betygskala: 1-6): 

Jherson Vergara: +
Riccardo Saponara: ++
Andrea Poli: ++++
Matias Silvestre: ++ 

Glöm inte att läsa tidigare avsnitt av Silly-kollen: 

Silly-kollen av Udinese hittar du här!
Silly-kollen av Inter hittar du här!
Silly-kollan av Roma hittar du här!
Silly-kollen av Lazio hittar du här!
Silly-kollen av Napoli hittar du här! 
Silly-kollen av Fiorentina hittar du här!
Silly-kollen av Juventus hittar du här!

Har jag missat någon/något? Kommentera gärna! 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply