Ron Vlaar överväger Aston Villa-förlängning

Sedan holländares succé i VM föregående sommar har det ständigt ryktats om att Ron Vlaar är på väg bort från Aston Villa. Efter att nya tränaren Tim Sherwood tagit över samt FA-Cup framgångarna erkänner nu Ron Vlaar att han överväger att förlänga sitt utgående kontrakt med klubben.

Det var tre säsonger sedan Ron Vlaar anlände till Villa Park och sedan dess har han blivit Aston Villas självklara försvarsstöttepelare. Under VM i Brasilien 2014 hyllades holländaren som en av de bästa försvararna i hela turneringen och genast började det hagla in rykten om att Vlaar var på väg bort från Birmingham-klubben. Klubbar som Manchester United, Arsenal, Liverpool, Juventus och Napoli gick öppet ut med att man gärna ville knyta till sig 30-åringen.

Det blev ingen övergång för Vlaar under sommarfönstret och efter att ha tampats med skador under hösten och vintern så förblev han Aston Villa-spelare säsongen ut. Holländaren som nu sitter på ett utgående kontrakt går nu ut med att han inte har kvävt möjligheten att krita på ett nytt kontrakt för Aston Villa.

Ny tränare och FA-Cup framgångar

Det är inte någon slump att information som denna läcker ut nu. Sedan Tim Sherwood tog över Aston Villa i februari har laget ryckt upp sig från sin horribla höst/vinter-form och säkrade nyligen även avancemang i FA-cupen efter vinst mot Liverpool och väntar nu in ett finalmöte mot Arsenal 30 maj på Wembley. Dessa ljusglimtar under våren nämner Ron Vlaar som anledningar varför han nu ser möjligheten att förlänga sitt kontrakt.

– ”Saker och ting har förändrats sedan Tim Sherwood tog över. Min framtid är inget att fundera över nu – du vet aldrig riktigt säkert. Men framgångar som detta hjälper definitivt till. Jag kan inte säga något om min framtid, men att få vara en del av detta känns fantastiskt. Jag vill vinna finalen för laget, klubben och fansen – sen får vi se vad som händer,”  berättar Ron Vlaar för Express.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply