bet365

PL-klubbar försökte värva Montolivo

Milan uppges ha nobbat bud från två PL-klubbar på Riccardo Montolivo

30-årige Riccardo Montolivo, som fick stora delar av den gångna säsongen förstörd av skador, drog trots det till sig intresse från stora Premier League-klubbar i somras. Enligt tidigare uppgifter var Montolivo en av Juventus reservplaner, men nu uppges även Arsenal och Liverpool ha varit intresserade av mittfältaren. Klubbarna ska dock ha fått sina bud på Montolivo avslagna.

Riccardo Montolivo fostrades i Atalanta, men det är oftast tiden i Fiorentina han förknippas med. Mellan åren 2005-2012 gjorde Montolivo nämligen hela 219 Serie A-matcher och 17 mål för Fiorentina, innan han 2012, som 27-åring, värvades till sin nuvarande klubb Milan.

I Milan har Montolivo hunnit med 71 ligamatcher hittills, men den senaste säsongen i klubben tvingades Montolivo mest tillbringa utanför planen då 30-åringen förföljdes av skador. Inledningen av den nyss påbörjade säsongen har Montolivo hittills fått spendera på Milans avbytarbänk, men efter sommarens transferfönster hade det kunnat vara en annan bänk eller fotbollsplan han befann sig på.

Arsenal och Liverpool la bud på Montolivo

Med ungefär en vecka kvar på sommarens transferfönster kom uppgifterna att Juventus hade med Riccardo Montolivo på sin önskelista, uppsatt som reserv, och nu skriver engelsk media att även Arsenal och Liverpool var intresserade av mittfältaren.

Talksport och Daily Mirror skriver att Liverpool satt i förarsätet i jakten på spelaren, medan Daily Express skriver att även Arsenal försökte sig på en värvning av 30-åringen innan transferfönstret stängde. Båda klubbarna fick dock sina bud avslagna, och enligt Football Italia bekräftar Montolivos agent att det fanns bud från klubbar som man aldrig övervägde. Riccardo Montolivo, med 55 landskamper på meritlistan, har kontrakt med Milan fram till nästa sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply