Pep Guardiola släpper ledtrådar om Manchester City

Pep Guardiola imponerad av Bonucci – Potentiell City-värvning?

Guardiola och hans Bayern fick med ett skapligt resultat från tisdagens toppmöte mot Juventus. En lugn Guardiola svarade på många frågor, och öppnade även upp en lucka om framtiden i Manchester City. 

Bayern Munchen och Juventus invigde den andra slutspelsveckan i CL på ett underhållande sätt. Tyskarna såg ut att gå mot en säker seger efter en 2-0 ledning tidigt in på andra halvlek. Säkert spel och tryggt bollinnehav talade för vinst. Då visade Juventus sin vinnarmentalitet och kom tillbaka till 2-2. Nu lever mötet i allra högsta grad.

Tuttosport tog del av den efterföljande presskonferensen där Guardiola hyllade Juventus mittback Leonardo Bonucci. Han kallade den italienska landslagsspelaren för en av hans favoritspelare och lämnade frågor om framtiden. Detta skapade ett cirkulerande rykte om att Juve-spelaren kan bli en kommande värvning, när Pep tar seglet över till de brittiska öarna denna sommar.

Även Chelsea är intresserat

Leonardo Bonuccis nuvarande kontrakt sträcker sig ända fram till 2020. Därför är det högst otänkbart att mittbacken spelar i en annan tröja än den svartvita även nästa säsong. Detta undanröjer dock inte faktumet att flera klubbar jagar honom.

Chelsea är på jakt efter mittbackar som kan ersätta John Terry. I dessa sammanhang har Bonucci nämnts som en potentiell arvinge.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply