Milans tränare: ”Donnarumma måste acceptera kritik”

Milans tränare: "Donnarumma måste acceptera kritik"
bet365

Milans tränare Vincenzo Montella säger att Donnarumma måste lära sig att ta emot kritik

Milans 17-årige talangmålvakt Gianluigi Donnarumma fick kritik från italiensk media efter hans agerande på Pjanics frisparksmål i matchen mot Juventus i onsdags. Nu säger tränaren Montella att Donnarumma måste kunna ta emot kritik, även om han inte förtjänar det. 

”För Donnarumma är det viktigt att han lär sig och hantera kritik, även om den är oförtjänt. Det är en del av spelet och han kan inte låta kritik påverka hans självförtroende. Jag såg inte vad Gigio (Donnarumma) gjorde fel, man kan inte kalla det där ett misstag.” säger Montella i presskonferensen inför Milans match mot Udinese på söndag.

Donnarumma som varit i stor form för Milan sedan han blev klubbens förstemålvakt under förra säsongen, har länge ryktats till diverse storklubbar runt om i Europa. Donnarummas agent, Mino Raiola, vill tvinga fram Milan till att erbjuda Donnarumma ett nytt kontrakt med en lön på cirka 95 miljoner kronor per år. Något Montella säger är en sak som inte distraherar 17-åringen.

”Sånt där påverkar inte honom,  han är lugn och mår bra och har varit väldigt bra under hela säsongen. Han är inte distraherad över kontrakts-situationen.” avslutar Montella.

Donnarummas nuvarande kontrakt går ut nästa år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply